"...mert annyit érek én, amennyit ér a szó versemben" Radnóti Miklós




2010. február 1., hétfő

késedelem

Komoly indokom van a sok-sok kimaradt bejegyzésért: publikáltam! Csütörtökön, azaz február 4.-én megjelenik egy cikkem a Somogyi Hírlapban, ami szerény kis megyénkben a nagybetűs hírlap. Ezt a cikket szeretném most megmutatni Nektek. Ja, és a kedvem is egyre jobb: a hétvégén névnapom lesz, így végre itthon lesz a nővérem is.

Tudósítás a Diákhétről- egy nem végzős szemével

A szerdai nappal kezdetét vette az iskolánkban a Diákhét. Sok nyüzsgő végzős, aki mind arra várt, hogy láthassa a "rivális" osztályok műsorait és videóit.
Szerda reggel az iskola megtelt diákokkal, akik standok mögött állva töltötték fel a ropis poharakat, készítettek szebbnél szebb süteményeket. Érkeztek az alsóbb évfolyamosok is, akik miután átverekedték magukat a rájuk lecsapni készülő végzősökön, jóízűen fogyasztották a kapott csokikat és vizslatták a szórólapokat. Lassan megteltek a korlátok is emberekkel, pedig az első csengetésig még tizenöt perc volt hátra. Egyre nagyobb tömeg kerekedett az aulában is, mindenki a standokat figyelte. Megszólalt a "jel": kezdődhet a Diákhét. Tapsvihar, majd gyors bemutatkozás a videót készítő osztály részéről. Feszült csend következett, mindenki erősen fohászkodott azért, hogy elinduljon a videó. A videókban láthattunk autóversenyt, szakszerű bűnügyi helyszínelést, autószerelést lányok részéről, életmentést és rengeteg hasonló humoros jelenetet is. Megtekintés után a végzősök táncra perdültek, mulattak és jókat nevettek együtt. Néha mi is csatlakoztunk hozzájuk. Így ment ez egész nap: csengetés, videó, buli. A nap végén már csak az üres standok, a papírok a folyosón és egy-két diák várakozott az aulában.
Kezdetét vette a második nap is. Élő műsorok, kevésbé fékezhetetlen diákok. Az előadások ugyanolyan rendszer alapján működtek, mint az előző napi videók vetítése: az óraközi szünetekben szurkolhattunk a kedvenc osztályunknak. Ezek a műsörök alatt minden végzős kicsit a figyelem középpontjába érezhette magát. Emlékezetes pillanatok itt is voltak, mint például a 12. c-s lányok által előadott dal, az F-esek táncos produkciója, illetve a "Mentsük meg Garamvölgyiné tanárnőt" című projekt, amit a 12. B osztály mutatott be Maráczi Árpád tanár úr és Garamvölgyiné Mészáros Éva tanárnő közreműködésével. Miután az összes műsort láthattuk, elérkezett a szavazás időpontja. Nehéz döntés volt, hiszen a C.S.A, a Bay-Watch, a ReklámarCok, a D'angels, az E-mese és a Fast & Furious is kitett magáért. Aki azt hitte, hogy ezek után vége van a Diákhétnek, az nagyon tévedett, hiszen csak ezután következett a diáknap, azaz a tanulás nélküli nap, ahol az eredmények is kihirdetésre kerültek.
És igen, ez már a harmadik nap, sőt maga a nagybetűs Nap. A Diáknap. Az aula ismét telítődni látszott a rengeteg diákkal, akik mind-mind ara vártak, hogy megtudhassák az eredményt.

Megérkezett Igazgató Úr is, akinek a zsebében bizonyára már ott lapultak az eredmények. Megtudtuk, hogy az ötödik helyen a C.S.A. végzett, őket követte E-mese, majd a ReklámarCok, a D’angels és végül kiderült a győztes osztály. Soha nem történt még hasonló ezelőtt az iskola történetében. Döntetlennel, azaz 168 szavazattal két osztály, a Bay-watch és a Fast&Furious nyerte el iskolánk kulcsát .A Diákigazgatók, név szerint Horváth Johanna, Nagy Ádám, és Gaál Zsolt a 12.b-ből, ill. Nagy Tímea, Nagy Márk és Reizer Tamás a 12.F osztályból, büszkén vehették át a kulcsot Igazgató úrtól.

Ez után a meglepő fordulat után következtek a műsorok. Beszélgetés az öregdiákokkal, a Nita Dance Club táncbemutatója, Devon koncert, fitneszbemutató, focibajnokság, teaház és még rengeteg program várta a diákokat az aulában, ill. a termekben.

Érdekes volt látni, hogy ebben a három napban a tizenkettedik évfolyam mekkora összetartást mutatott. Egymás produkcióit is figyelemmel kísérték a jelöltek. Nem túlzás azt állítani, hogy mindenki nyertes volt ezen a héten. És hogy miért volt ekkora bizalom, támogatás, összetartás és figyelem a másik iránt? Mert ez a Munkácsy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése