"...mert annyit érek én, amennyit ér a szó versemben" Radnóti Miklós




2010. július 8., csütörtök

doriNorma

Gyermekként az ember azt hiszi, hogy felnőttfejjel mindent másként lehet majd csinálni. Nem számít majd napszak, elkötelezettség, szerelem, háború, szokás se jog. Persze hinni kell, a hit -akármibe is veted azt- fontos. Ha reálisan tekintesz az életedre, rájössz, ahhoz, hogy az előbb felvetett állítást megcáfold, előtte fel kell nőnöd. És nem egyszerű felnőni sem.
Nem egyszerű a manapság elfogadott tökéletlen és valószerűtlen emberi normáknak megfelelni és eleget tenni. Sőt, mindemellett még felesleges is, úgyis mindenki más igények alapján él. Szeretném, ha meg tudnám határozni a saját igényeim és szükségeim által előre felállított normát. A saját egyszerű és hálátlan kis életem által kijelölt utat, amiről letérve bűn, harag és bosszúság kísér utamon. De nem: a doriNormák majd láthatatlanul is fogják a kezemet és ismeretlen ismerősökbe költöznek alkalmanként, hogy bennük és általuk segítsenek engem. Azért jó lenne, ha néha valakibe hosszabb ideig égne a Norma.
Nem akarok vakon, a sötétben tapogatózva lépdelni, botladozni az utamon. Magabiztosan, előretörve szeretnék bejárni mindent, ami lehetséges. Látni az embereket sírni, nevetni, játszani, boldognak, önfeledten kacarászónak és szépnek.
Hívom a "normám".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése