"...mert annyit érek én, amennyit ér a szó versemben" Radnóti Miklós




2010. december 6., hétfő

Kapcsolatban vagy

Szingli vagy.
A szó legtermészetesebb értelmében élsz a különféle jogaiddal: többek között nyugodtan, szabályokat meg nem szegve flörtölsz, ismerkedsz, bámulod a csábos hátsókat, kacéran ámde végtelenül szinglisen kacsintgatsz. Bátran kapcsolatot kezdeményezel, nyitsz a különböző partnerek felé.
Kapcsolatban vagy.
Még szingli korodban kiválasztottál egy potenciális, minden elvárásnak megfelelő, már- már tökéletes, hím-vagy nőnemű egyedet, akit párodként, társadként kezelsz. Mindent megosztasz vele, ennek ellenére fenntartod a jogot, hogy megnézhesd egy másik, ellenkező nemű személy külsejét (ebbe beletartozik az a nemes hátsó fertály is) vagy akár szóba elegyedj valakivel. Mindeközben felsőbbrendű, kitartó és mindennél csodálatosabb szerelemmel rajongasz partneredért. Szerelmetek oltárán feláldozod a szabadságod, a függetlenségedet, amit szingli korodban bármikor feladtál volna....
Nos, mindezek alapján rájöttem egy örök érvényű igazságra. Ha kapcsolatban vagy, a legnehezebb elfogadni azt, amit sokan önámításként tartanak számon: egy jogod megszűnik abban a pillanatban, hogy te társat választasz. Az a szent, hamisíthatatlan jog nem más mint a függetlenség. Abban a pillanatban neked el kell fogadnod, hogy hozzá tartozol, nem máshoz. Hogy vele vagy, nem mással. Hogy őt szereted, nem mást. Ezentúl nm lesz szabad kacéran mosolyogni, szemezni, flörtölni, sőt, igazság szerint még szóba elegyedni sem tisztességes. És lássuk be, nagyon is jól van ez így! Nincs egyáltalán szükségünk arra, hogy azt akit igazán szeretünk, átverjük. Nem akarunk mást, csak feltétel nélkül, mindörökké, boldogan szeretni azt, akit MI párul választottunk.

2 megjegyzés: